Verkoston rakentaminen alkoi syyskuussa 2012. Alueet 1 ja 2 valmistuivat ja olivat käytössä vuoden 2013 lopussa. Alueen 3 rakentaminen alkoi huhtikuussa 2014, ja se valmistui heinäkuussa 2014. Naantalin kaupungin siirtoviemäri valmistui lokakuun lopussa 2013.
Verkosto koostuu kolmesta osa-alueesta, koska jokainen alue liittyy eri kohtaan kaupungin siirtoviemäriä ja vesijohtoa. Kartta löytyy Kartat-sivulta.
Rakentajana on toiminut Maasto Oy, www.maasto.fi
Kiinteistöasennusohjeet on alla. Kiinteistötyöt pitää tehdä, ennenkuin vedenjakelu ja jäteveden vastaanotto voivat alkaa.
Huom! RVO:n vesimittariin johtava putki on 40 mm ja siihen sopiva vesimittariteline 40 mm venttiileillä. Jos rakennukseen menee pienempi esimerkiksi 32 mm putki, jäsenen pitää pyytää putkiasentajalta siihen sopiva venttiili.
Tässä (ja alla) ovat lyhyet ohjeet tontinomistajille rakentamisesta.
Tehdään tonttikatselmointi rakentajan kanssa. Sovitaan reitti ja venttiilien sekä mahdollisen pumppaamon paikka ja merkitään selvästi esimerkiksi kepeillä.
Kiinteistön omistaja kertoo maassa olevien putkien ja johtojen sijainnit (kartta tai merkitään maastoon).
Tonttijohdot kaivetaan pehmeään maahan. Mahdollinen louhinta ja lämmitettävät putket sovitaan erikseen kiinteistön omistajan ja laitoksen kanssa. Lisäkustannukset kuuluvat kiinteistön omistajille.
Kaivettu alue toipuu noin vuoden kuluessa riippuen kaivuuajankohdasta, mutta kiinteistön omistaja vastaa kaivuualueen pinnan korjauksesta (pinnan rikkominen sen kuivuttua ja tarvittaessa multaa).
Kaivetun paikan päällä ei saa ajaa traktorilla tai muulla ajoneuvolla. Rakentaja ei tuo hiekkaa kaivuualueelle, jos alueella ei ollut tietä tai pihaa alun perin.
Kaivettu alue pellolla laskee, kun maa tiivistyy. Kaivuualue jätetään hieman koholleen sen vuoksi.
Rakentamisen aikana tienosuuksille tulee traktorin, kaivinkoneen ja autojen jälkiä. Tievahingot korjataan, mutta normaalien jälkien korjaaminen (erityisesti märkään aikaan) ovat kiinteistönomistajan vastuulla.
Kiinteistöille on postitettu kesäkuussa 2014 yhteystietokortti, käyttöohjeet sekä vesiosuuskunnan jäsenen opaskirjanen. Ne ovat myös ladattavissa alla.
Muistakaa, että viemäriin saa johtaa ainoastaan seuraavia:
Astian- ja pyykinpesuvedet
Siivousvedet
Peseytymisvedet
Vessan huuhteluvedet WC-papereineen
Viemäriin ei saa laittaa esimerkiksi seuraavia:
Kiinteistön hulevedet, hiekka, multa
Rasva (esim. kinkun rasva), kahvinporot, ruokajätteet (esim. perunankuoret)
Talouspaperi, tekstiilit, muovit, pumpulipuikot, vaipat, terveyssiteet
Liottimet, bensiini, hapot, voimakkaat desifiointiaineet, maalit, lakat, lääkkeet